Ramai yang nak gemuk tapi masih buntu. Nak tahu cara yang mudah dan paling penting ia selamat. Wajib cuba tau.

Apa kata cuba dulu 3 tips mudah ni yang saya pasti anda juga boleh lakukan.

#1. Ambil tahu jumlah keperluan kalori seharian

Setiap orang tidak sama kadar pengambilan kalori kerana ia bergantung kepada umur, jantina, berat, tinggi dan aktiviti harian. Buat senarai setiap makanan dan minuman yang kita ambil setiap hari dan cuba catat kalori. Yang penting nak gemuk pilih yang tinggi protein dan pastikan ia rendah lemak ….Serius nak, saya boleh bantu 🙂

kalori tambah berat badan

#2. Rajin kan diri buat senaman

Harus lakukan senaman kardio untuk menggalakkan tumbesaran otot contohnya seperti berjalan pantas, lari setempat, berbasikal, squat, sit up, aerobik atau workout. Ia terpulang kepada diri sendiri jenis senaman mana yang kita suka. Cuba buat tak perlu lama luangkan 10-15 minit pun dah memadai untuk langkah permulaan.

senaman tambah berat badan

#3. Guna bantuan suplemen penambah berat

Ini sangat penting kerana ia membantu mempercepatkan penambahan jumlah pengambilan kalori anda setiap hari. Kaedah ini sangat sesuai untuk sesiapa yang malas atau sukar untuk kira nilai kalori setiap hari.

Jadi suplemen ini banyak membantu dalam aspek nilai kalori yang kita ambil setiap hari. Suplemen ni akan tampung mana-mana nutrisi yang lompong dalam badan kita. Memang perlu sangat untuk anda yang nak sangat cepat naik berat badan.

Tapi ingat suplemen ni bukan ‘ubat ajaib’ makan hari ni, esok terus gemuk…no,no,no jangan fikir macam tu. Suplemen adalah makanan. Cuma ia penting dan senang sebab ia memudahkan kita untuk tambah berat badan untuk lengkapkan nutrisi harian kita dan yang paling penting pilih lah yang terbukti selamat untuk jangka masa panjang.

Setiap orang ada masalah tersendiri, cuma yang membezakan kita hanyalah cara kita menangani masalah tersebut. Dan yang paling penting jangan terlalu risau kalau nak saya bantu pun boleh 🙂

tabiat baik tambah berat badan

Jika berminat dengan suplemen penambah berat badan dalam membantu menjayakan misi tambah berat badan anda. Jangan lengahkan masa ye, ramai yang berpuashati dengan set weight gain ni untuk tambah berat badan mereka, jadi jangan segan untuk saya bantu masalah anda.

 

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat” 

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

SID No.:
910071

Email:
hadylarose@diarinutrisi.com

nutrisi untuk talasemia

 

3 Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat dan Mudah

One thought on “3 Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat dan Mudah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge