Ramai juga wanita yang tak sedar mereka ada ketumbuhan fibroid. Tersedar pun bila ketumbuhan dah besar dan muncul masalah kesihatan lain atau mengandung baru dapat tahu ketumbuhan ini wujud. Adakah fibroid ini membahayakan dan mengganggu proses tumbesaran bayi? Macam-macam bermain di fikiran kan? Jom ketahui lebih lanjut rahsia wanita ini atasi fibroid dan menjadi kecut.

Tetapi jika tidak mengandung, hati-hati ye dengan perut buncit. Bukan nak menakutkan tapi simptom awal fibroid ni ada kaitan dengan perut buncit. Ramai wanita pada mulanya menganggap perut buncit ni biasa. Normal la kan… nak pula kalau badan berisi dan berat pula asyik naik je kan. Mesti la terkesan juga kat bahagian perut tu.

Ye, tapi hati-hati juga mana la tahu kan ada tersembunyi penyakit lain terutamanya masalah fibroid yang selalu menghantui golongan wanita ni tanpa sedar.

 

Apakah Ketumbuhan Fibroid

Ketumbuhan yang mempunyai saiz dan kedudukan yang berbeza-beza di dalam tisu rahim. Dikenali juga sebagai myomas atau leiomyomas.

 

Tanda-Tanda Mengalami Fibroid

  • Wanita yang sering mengalami senggugut yang teruk
  • Wanita yang sering mengalami haid yang panjang dan pendarahan yang banyak
  • Wanita yang sering mengalami sembelit
  • Wanita yang sering mengalami keguguran dan sukar hamil
  • Wanita yang sering kejang pada abdomen bawah

 

Ikuti Pengalaman Wanita Ini :

[ACTIVE FYBROID SEBESAR 10CM MENGECUT DAN AKHIRNYA BOLEH BERSALIN NORMAL]
.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Saya berkenalan dengan Shaklee dah lama, cuma tidak secara konsisten sebelum ni. Saya selalu mengadu pada kawan saya, Azlinda Ismail tentang penat dan sakit-sakit badan yang saya alami. Beliau mengesyorkan saya mengambil multivitamin, Vitamin c dan kalsium disebabkan jadual kerja dan pemakanan saya yang tidak menentu. Alhamdulillah kesihatan saya bertambah baik dan lebih bertenaga. Niat saya mengambil suplemen adalah untuk sihat, serta kesihatan itu dapat saya gunakan untuk beribadat dengan lebih sempurna.
.
Bagaimanapun, saya mendapat “kesan sampingan” daripada pengambilan suplemen tersebut. Saya bukan sahaja semakin sihat, namun saya juga disahkan hamil di kala anak bongsu saya waktu itu berumur 5 tahun. Saya tidak langsung merasa penat di awal kehamilan sedangkan ketika itu saya berada di dalam lawatan kerja di sekitar United Kingdom selama 2 minggu.
Pasangan mana yang tak gembira bila dikhabarkan tentang zuriat yang bakal mereka timang. Bertambah gembira pada waktu scan, doktor mengatakan ada 2 kantung di situ!
.
Namun, selepas detailed scan dilakukan, doktor mengesahkan, kantung itu bukanlah kembar seperti yang disangkakan. Malang sekali ianya adalah cyst sebesar 5.2 cm. Tidak mahu putus asa, kami mendapatkan nasihat pakar seterusnya. Lebih memilukan, rupa-rupanya ia bukan cyst, namun active fibroid yang sebesar 6.7 cm kini berada dalam kandungan saya. Doktor menasihatkan agar saya melalui pembedahan caesaeran berikutan saiz fibroid yang semakin membesar dan membahayakan diri saya.
.
Saya tak mahu putus asa. Saya selalu mendengar kehebatan tonik ajaib di wall sahabat saya. Saya nekad mencuba di atas risiko sendiri. Maka bemulalah episod saya dan Vivix. Ketika check up keempat, saiz fibroid hampir 10 cm dan saya teruskan ambil Vivix dengan konsisten dan yakin. Sahabat saya turut mencadangkan Omega Guard yang bertindak anti-radang sebagai menggantikan Vivix.
.
Alhamdulillah, pada 19 December 2016, checkup dengan pakar menunjukkan fibroid mengecil kepada 4.7 cm. Checkup terakhir pada Januari 2017 pula, pakar mengesahkan saiz fibroid ialah 4.2 cm dan lebih menggembirakan saya tidak perlu menjalani sebarang pembedahan kerana kepala bayi pun telah engaged.
.
Mengimbas kembali detik-detik kelahiran anak keempat saya. Kelahiran yang mudah dan paling cepat pernah saya rasakan. Pagi itu, saya mengalami kontraksi dan laluan cuma 2cm. Saya sempat bersolat jemaah Maghrib di masjid sebelum ke hospital malam itu. 9 malam, saya didaftarkan di Hospital Serdang. Saya sudah bersedia untuk melahirkan pada jam 9.30 malam.
Akhirnya pada 10:05 malam, 29 Januari 2017, lahirlah Ainur Mardhiah binti Abdul Muttalib ke dunia.Tanpa pembedahan, tanpa sebarang koyakan. Alhamdulillah.
.
Selepas je bersalin, saya terus minum 3 sudu Vivix supaya lebih bertenaga dan mahukan recovery yang cepat. Pada 30 Januari 2017, jam 6.30 pagi, doktor memeriksa saya dan akhirnya dibenarkan discharge pada jam 10 pagi itu juga. 13 jam sahaja di hospital, rekod untuk kelahiran semua anak-anak saya!
.
Saya masih lagi berpantang ketika testimoni ini ditulis, berpantang sendiri sambil menguruskan anak-anak seramai 4 orang yang masih kecil bukanlah sesuatu yang mudah. Namun kita sendiri yang memudahkannya dengan pengambilan suplemen yang betul dan berkualiti.
.
Terima kasih kerana dipertemukan dengan suplemen yang sangat berkualiti ini.

– Nurhayatul Nira Binti Ramli –

 

Bagaimana Vivix Membantu Mengecutkan Fibroid

Menurut kajian fibroid terjadi berpunca daripada sistem antioksidan dalam badan tergangggu disebabkan oleh radikal bebas ~ Jurnal of Assisted Reproduction and Genetics. Volume 30, Issue 7, Julai 2013.

Jadi sangat penting untuk kita melindungi sel-sel daripada pengaruh radikal bebas ini. Fibroid juga terhasil akibat hormon yang tak seimbang iaitu terdapat hormon estrogen secara berlebihan. Pernah terfikir tak kenapa hormon terganggu dan gen dalam badan kita boleh rosak ?

 

Bagi mengawal kerosakan sel dan wujud sel-sel abnormal, Vivix adalah pilihan terbaik kerana mengandungi Resveratrol dan polifenol dari 4 jenis tumbuhan yang sangat tinggi antioksidan serta sangat berkesan untuk mengecutkan fibroid.

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN SET TERBAIK NI ?

Hubungi saya melalui Whatsapp di 012-3398734 untuk mendapatkan konsultasi paling tepat dengan pilihan suplemen terbaik berkaitan masalah dan bajet anda.

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

SID No.:
910071

Email:
hadylarose@diarinutrisi.com

[Atasi Aktif Fibroid] Wanita Ini Akhirnya Boleh Bersalin Normal Apabila Fibroid Sebesar 10cm Mengecut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge