Masih tidak percaya krim malam itu penting untuk kulit wajah ? Ramai wanita yang kurang ambil tahu pentingnya memakai krim malam setiap hari untuk mengekalkan kulit sihat dan cerah secara semulajadi. Krim malam ini juga mampu mengatasi pelbagai masalah kulit wajah.

 

Ramai juga yang merasakan belum tiba masa yang sepatutnya untuk pakai krim malam ini kerana belum memasuki usia yang tepat untuk lakukan penjagaan wajah terutama memakai krim malam

 

Jom semak, jika 4 tanda ini sudah mula muncul, itu tandanya kulit perlukan krim malam.

 

#1. Muncul Garis – Garis Halus

Garisan halus mula terjadi apabila kulit terlipat dan ia tidak dapat melantun semula ke bentuk asalnya.

Jadi sesiapa yang suka mengamalkan tidur meniarap cuba elakkan segera kerana ia tidak elok untuk kulit wajah. Biasanya selepas bangun kedutan di dahi mudah terjadi. Tidur mengiring juga tidak bagus untuk kulit kerana akan menimbulkan garis halus di sekitar bibir. Terbaik amalkan tidur terlentang.

 

#2. Muncul Tanda – Tanda Penuaan

  • Muncul kedut di bawah mata dan sekitarnya.
  • Muncul garis halus di wajah atau kesan garis tawa di sekitar hidung dan mulut
  • Puncanya boleh disebabkan daripada kurang tidur, dehidrasi, terdedah kepada asap rokok, menghabiskan banyak masa di bawah terik matahari.

#3. Muncul Noda-Noda Hitam

Kemunculan noda noda hitam di muka memang mengganggu keserian wajah. Pori-pori yang tersumbat merupakan punca terbentuknya bintik hitam.

 

#4. Kulit kusam

Jangan di biarkan terus kulit kusam ye, ini kerana kulit kusam akan lebih cepat muncul kedutan di wajah dan elak kelihatan lebih berusia. Kulit kusam juga melajukan proses penuaan kulit wajah.

Tabiat yang kurang minum air terutama ketika musim panas memburukkan lagi keadaan kulit kusam. Ditambah pula amalan makanan yang tidak seimbang yang menyebabkan kekurangan nutrisi.

 

 

 

Jangan lupa untuk tidak mengabaikan krim malam. Youth Advanced Renewal Night Cream memberikan kesan yang sangat best pada sapuan pertama lagi. Wajib cuba dan rasainya sendiri.

Baca Juga:  8 Produk Kecantikan Terbaik Di Malaysia Yang Perlu Anda Tahu

 

BELI SEKARANG : YOUTH™ Advanced Renewal Night Cream – Light
youth-night-cream-light

KLIK di sini untuk maklumbalas lebih pantas http://hadylarose.wasap.my

 

***************************

Pengedar Shaklee 012.3398734

4 Tanda Kulit Memerlukan Krim Malam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge