Ramai ibu selepas melahirkan kalau mampu dan boleh, sudah tentu ingin menyusukan bayi mereka sendiri secara sepenuh masa dan hingga mereka berumur dua tahun. Ini termasuklah diri saya sendiri.

Kenapa? Sudah tentu kerana banyak kebaikannya untuk proses pertumbuhan anak terutamanya, diri ibu itu sendiri dan juga keluarga. Senarai kebaikannya adalah seperti berikut:

  1. Susu ibu mempunyai lebih banyak khasiat penting dan lebih baik berbanding susu formula untuk tumbesaran optimum si bayi
  2. Kandungan semulajadi susu ibu dapat bantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh si bayi tanpa perlu bergantung kepada ubat
  3. Mengeratkan hubungan bayi-ibu untuk lebih ketenangan dan keharmonian
  4. Penyusuan membantu ibu mengawal pengurusan berat badan dan kembali ke bentuk badan asal seperti sebelum hamil
  5. Menjimatkan perbelanjaan keluarga kerana tidak perlu terbeban dengan kos tinggi untuk membeli susu formula

Namun, penyusuan eksklusif ibu kepada bayi tidak terlepas daripada banyak masalah juga. Ada di antara kita yang tidak mampu untuk menghasilkan susu ibu, tidak bersedia, susu ibu tidak cukup, susu ibu merudum malah muntkig tiada masa untuk menyusui bayiakibat kerjaya yang mengekang masa.

Apabila susu badan semakin merudum atau kekurangan susu, saya percaya pasti macam-macam cara yang ibu menyusu sudah cuba untuk mengatasi masalah ini.

Salah satu diantara pelbagai masalah ini hadir dan mengganggu penyusuan bayi adalah disebabkan faktor stress atau gangguan emosi. Kadang risau tanpa sedar menyebabkan rasa tertekan atau stress. Apabila badan kita stress sebenarnya ia mempengaruhi juga pengeluaran susu.

Jadi nak susu meriah emosi ibu kena ambil kira :-). Ibu menyusu disarankan ambil B-Complex sepanjang tempoh penyusuan tau selain ia berfungsi sebagai anti-stress. B-Complex Shaklee ni sangat best sebab lengkap dengan kesemua vitamin B yang badan perlu dan turut mengandungi asid folik.

Selain itu makanan yang berkhasiat dan seimbang sangat penting untuk penghasilan susu yang meriah terutama keperluan protein dan kalsium mesti cukup sebab badan kita sangat memerlukan sumber vitamin dan mineral agar badan tak mudah penat dan sentiasa bertenaga.

Nak tahu bagaimana ibu ini berjaya atasi simptom kekurangan susu. Jom saya kongsikan pengalamannya sendiri yang telah berjaya menyusukan anak sehingga 2 tahun selepas amalkan suplemen Shaklee.

BERJAYA SUSUKAN ANAK SEHINGGA 2 TAHUN SELEPAS AMALKAN SUPPLEMEN SHAKLEE

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Nur Farah Liza Ramli dan berumur 38 tahun. Saya menetap di Banting dan mempunyai 3 orang dan berkerja di bahagian Teknologi dan Maklumat.
.

Saya menghadapi masalah kekurangan susu ketika anak saya berumur 1 tahun 6 bulan. Pelbagai simptom-simptom dan gejala susu semakin menyusut telah saya hadapi. Rakan saya, Fatimah Azzahra Ismail, telah mencadangkan kepada saya supaya minum MealShakes dan ESP Shaklee secara konsisten. Beliau berasa simpati terhadap saya kerana saya berhasrat untuk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun namun anak baru menjengah umur 1 tahun susu badan saya sudah menyusut.
.

Sya juga mendengar banyak pendapat dari ramai orang bahawa ESP Shaklee merupakan supplemen Shaklee yang sangat bagus untuk ibu yang sedang menyusukan anak. Saya mengamalkan 1 sudu Mealshakes dan 2 sudu ESP pada waktu pagi manakala pada waktu malam pula saya cuma mengambil 1 sudu ESP sahaja.
.

Selepas mengambil MealShakes dan ESP secara konsisten selama 6 bulan, saya lihat bayi saya selalu kenyang dan saya sendiri puas menyusukannya. Alhamdulillah, kini anak saya dapat menyusu badan sehingga 2 tahun.
.

Saranan saya kepada ibu-ibu yang mempunyai masalah seperti saya, ambillah MealShakes dan ESP secara konsisten. Saya berasa sangat gembira dan berbesar hati kerana menjumpai produk hebat Shaklee. Terima kasih Shaklee.

 

Jika anda mengalami masalah yang sama, cepat-cepat dapatkan suplemen dari sumber semulajadi khas untuk keperluan nutrisi ibu menyusu supaya hasrat anda untuk menjayakan misi penyusuan anak berjaya sehingga umurnya lengkap 2 tahun.

 

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN SET PENYUSUAN TERBAIK NI ?

 

Hubungi saya melalui Whatsapp di 012-3398734

 

Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

SID No.:
910071

Email:
hadylarose@diarinutrisi.com

kenyataan

Berjaya Atasi Simptom Kekurangan Susu : Baca Pendedahan Rahsia Ibu Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge