Siapa yang jenis tidur lewat atau stay up sampai pagi terutamanya ibu – ibu yang bekerjaya yang ada anak kecil mesti tak cukup tidur. Lebam bawah mata pun tak sedar kadang tu macam nak cari je cara hilangkan mata panda dengan cepat dan praktikal kan.

 

Mungkin ada juga tengah sibuk untuk persediaan kahwin, tanpa sedar ada eyebag atau mata panda. Ni lah masa sesuai untuk nampak lagi berseri masa wedding nanti.

 

Mungkin juga segan nak keluar lama-lama dengan boifren, ye lah nanti lama-lama boifren perasan mata dah makin gelap. Tanpa sedar makin lama makin jelas pula mata panda tu.

 

Biasanya mata panda atau lingkaran  gelap bawah mata sering dikaitkan dengan keletihan mata, dehidrasi atau mungkin juga dikaitkan dengan badan stress.

 

Jalan yang paling mudah untuk menutup sementara mata panda ni dengan memakai mekap sepanjang hari ataupun penggunaan concealer untuk menyembunyikan mata panda. Ada juga sesetengah orang yang akan memakai cermin mata hitam supaya tak perasan kewujudan mata panda ni.

Apakah Punca Terjadinya Mata Panda Atau Dark Circle ?

 

  1. Tidur – sering dikaitkan dengan tak cukup tidur, tidur lambat atau terlebih tidur. Susah nak tidur pun boleh buat kulit disekitar mata jadi gelap juga.
  2. Cahaya matahari – gaya hidup yang sibuk mendedahkan kepada tekanan sinaran UV yang tidak terkawal menyebabkan terhasil lebih banyak melanin di sekitar mata.
  3. Ibu Hamil – perubahan hormon semasa hamil atau semasa kitaran haid adalah salah satu punca terjadinya mata panda
  4. Usia – semakin meningkat usia semakin kurang penghasilan kolagen.
  5. Kurang Nutrisi – amalkan makanan yang seimbang terutamanya yang mengandungi vitamin A,C, E dan K.
  6. Stress – bantu diri mengawal stress, tak elok juga untuk kesihatan
  7. Dehidrasi – badan kekurangan air yang cukup. Lepas ni kena rajin -rajin kan diri minum air secukupnya.
  8. Anemia – kurang zat besi dalam badan. Cuba dapatkan nasihat doktor.
  9. Mengadap laptop atau telefon bimbit terlalu lama/bilik gelap.
Baca Juga:  Lelaki Ini Kerap Pengsan Dan Takut 24 Jam Kembali Sembuh Selepas Amalkan Petua Ini

 

Banyak juga rupanya punca -punca yang boleh menyebabkan mata panda ni terjadi ye.

cara hilangkan mata panda

Dulu masa bujang rajin la juga letak hirisan timun kat atas mata. Tapi biasalah bila dah jadi mak dengan anak anak kecil ni, rutin masa bujang dulu dah tak berapa nak rajin sangat. huhuu

 

Ada tak yang pernah gunakan sudu letak di kawasan mata. Kalau ada yang pernah buat tu..kita geng! Macam-macam petua dah cuba rupanya dulu. Tapi leceh sikit lah nak konsisten buat rutin macam tu. Renyah! Hahaha

 

Tapi kan,  bila dapat tau, Shaklee nak lancarkan produk baru untuk penjagaan mata. Wallahh, happy nya lahai. Saat yang paling ditunggu-tunggu.

 

Memang best tau, sebabnya Youth Restoring Eye Treatment Shaklee ni mempunyai bahan Semulajadi yang unik iaitu peptida blend. Ia mampu menyelesaikan masalah mata panda dan juga mampu mengurangkan masalah eye bag atau mata sembab seawal 7 hari penggunaannya.

 

Ini adalah satu cara yang sangat praktikal, cepat dan mudah untuk menghilangkan mata panda atau  eye bag di bawah mata yang menampakkan lagi wajah tua dari usia sebenar.

 

cara hilangkan mata panda

 

Bagaimana Youth Restoring Eye Treatment Shaklee Berfungsi

 

( 1 ) Membantu mengurangkan sembap dan lingkaran hitam mata

( 2 ) Membantu menegangkan kulit di sekeliling mata dan menghaluskan kontur mata

( 3 ) Menyegar, menghidrat, melembap dan melindungi

(4 ) Membantu mengurangkan kedutan dan garis halus di sisi luar lipatan mata

 

cara hilangkan mata panda

 

Keistimewaan Youth Restoring Eye Treatment Shaklee

  • 100% vegan
  • bebas gluten
  • tidak menyumbat liang pori
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Diuji oleh ahli Oftalmologi
  • Bebas kekejaman terhadap haiwan

cara hilangkan mata panda

Pengalaman Pengguna 

 

 

 

cara hilangkan mata panda

cara hilangkan eye bag dan mata panda

Order Eye Treatment Youth Sekarangcara beli Shaklee

 

 

Anda ingin HARGA PENJIMATAN sehingga 15-20%. Daftar diri anda sebagai ahli Shaklee untuk makan sendiri. KLIK di sini untuk maklumbalas lebih pantas http://hadylarose.wasap.my

 

 

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Baca Juga:  Adakah Bartholin Cyst Boleh Berulang ?

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

 

Jika anda Berminat untuk JANA INCOME dengan bisnes Shaklee ? Boleh KLIK  http://projekbuatduit2000

 

Cara Hilangkan Mata Panda Seawal 7 Hari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge