Cara Tambah Duit Poket Untuk Fresh Graduate

Musim konvo seronok tengok ramai fresh graduate yang meraikan kejayaan masing- masing. 

Ada yang lepas convo terus dapat kerja. Ada juga yang masih belum dapat kerja walaupun dah pergi hampir 10 interview dah walk in. Rezeki masing-masing, ada yang cepat ada yang lambat.

Cara Tambah Duit Poket Untuk Fresh Graduate

Memandangkan ekonomi sekarang pun tak menentu, persaingan juga agak sengit. Kebelakangan ini pula banyak syarikat- syarikat terutama syarikat besar yang terpaksa mengurangkan kos operasi jadi peluang untuk dapatkan kerja di syarikat -syarikat yang dah establish ni memang sukar dan tinggi persaingan, nak pula tiada pengalaman.

 

Itulah CABARAN TERBESAR fresh graduate sukar mendapat kerja. Kesian nasib fresh graduate.

 

  • Sukar mencari pekerjaan
  • Desakan keluarga
  • Ada komitmen pinjaman pelajaran
  • Terlalu memilih tapi bukan andalah orang lain..hehe
  • Kerja bukan apa yang belajar di Universiti

 

STRUGGLE ini adalah REAL. Hehe

 

Belum lagi kisah di tawarkan kerja dengan gaji yang rendah dan bukan bidang sama dengan yang belajar dulu. Ini lah realiti kat luar susah nak dapatkan kerja yang tetap dan stabil.

 

Kalau fresh graduate pula rata-rata buat pinjaman semasa belajar contohnya pinjaman PTPTN dan sebagainya. Jadi ada komitmen di situ. 

 

Bagi lepasan SPM pula skop tawaran kerja adalah terhad sama ada di sektor kerajaan atau swasta. Realiti dunia pekerjaan kini.

 

Tambah Pendapatan Dengan Smartphone Anda : Cara Tambah Duit Poket Untuk Fresh Graduate

Zaman sekarang zaman gajet, rata – rata ramai yang pakai smartphone yang canggih. Pasti ramai yang ada akaun media sosial seperti INSTAGRAM, FB, TWITTER ?

Mesti hari -hari laju je follow perkembangan terkini di laman sosial kan ?

Ramai sebenarnya yang teringin nak cari duit extra. Kadang sebab tak tahu nak mulakan kerja apa, rasa tak pasti..belum tahu nak buat bisnes apa terutamanya yang guna medium online ni. Tu yang asyik tertangguh keinginan nak buat, betul tak ?

Baca Juga:  Tips Kekal Bertenaga Di Bulan Puasa

 

Apa yang anda faham tentang bisnes ?

Sebelum nak berbisnes anda mesti tahu tujuan nak buat bisnes tu. Betul tak ?

Tafsiran mudah bisnes adalah berurusan. Kita mudahkan urusan orang lain dengan menyediakan perkhidmatan, servis, produk dan lain-lain. Bisnes bukan hanya tertumpu kepada DUIT semata tetapi tentang cara kita nak berurusan memenuhi kehendak dan keperluan orang lain mahupun diri sendiri.

 

Contoh mudah, kata kan kita teringin nak makan ayam goreng crispy sedap, mestilah kita cari servis orang yang menyediakan makanan yang kita nak tu kan. Orang yang buat bisnes jual ayam goreng tu sebenarnya dia sedang menguruskan atau menyediakan perkhidmatan yang berasaskan PRODUK ayam goreng.

 

Sebenarnya kita hidup setiap hari penuh dengan segala urusan. Pernah terfikir apa yang kurang dalam hidup anda? Apa yang anda rasa kurang, ia boleh dipermudahkan. Dengan kata lain istilah bisnes itu sendiri iaitu berurusan. Bisnes adalah urusan untuk memudahkan urusan orang lain dalam masa yang sama ingin memenuhi kehendak dan keperluan diri sendiri.

 

Ada segelintir orang mula takut bila sebut kena buat bisnes. Mesti dalam kepala dah set mesti kena cari orang, kena menjual.. paksa orang beli..bla..blaa.. Sebenarnya kita buat bisnes nak bantu memudahkan urusan orang. Bantu menyelesaikan masalah orang dan dalam masa yang sama kita bantu diri sendiri seperti tingkatkan kemahiran komunikasi iaitu soft skill kita bila berurusan dengan orang lain dalam masa yang sama jana pendapatan atau tambah duit poket.

 

Ini satu peluang yang sesuai untuk fresh graduate tanpa pengalaman yang nak mulakan bisnes melalui medium online terutamanya bisnes Shaklee. Isi masa anda dengan perkara yang boleh jana duit poket adalah satu peluang yang bagus. Ni bukan bisnes scammer tau. Ni real bisnes.

 

Amat rugi jika anda tak ambil peluang ini. Bayangkan dapat untung sehari dalam rm10-30. Kalau 30 hari, hampir rm900 juga tau hanya melalui medium online saja. Kalau sebelum ni banyak masa habis dengan scroll laman sosial setiap hari tanpa jemu. hehee.. duit pun habis bayar data internet macam tu je. 

Rugi masa rugi duit. Setuju tak?

Baca Juga:  Sakit Akibat Epidural Selama 6 Tahun Berakhir

Banyak tu dengan RM900, macam- macam boleh buat, nak beli topup pun lepas, makan-makan tempat best sekali sekala. Shopping baju cantik -cantik, mekap dan sebagainya pun boleh. 

Isi minyak kereta. Kalau yang dah mula bekerja tu, tak perlu usik duit gaji sangat. Best kan ?

 

Cara Tambah Duit Poket Untuk Fresh Graduate : Mulakan Sekarang Jadikan Handphone Gaji Kedua 

Bisnes Shaklee, bisnes yang mudah, boleh di uruskan melalui hujung jari sahaja. Ya, hujung jari sebab hanya perlu penuhi syarat ni saja iaitu :

  • Ada Smartphone dan internet.
  • Serendah RM75 dah boleh mulakan bisnes Shaklee
  • Diri sendiri ada keinginan tinggi untuk tambah duit poket.
  • Rajin USAHA
  • Sanggup belajar untuk mantapkan diri. Sehari hanya luangkan 1-3 jam untuk bisnes. Adik-adik semua bijak pandai mesti cepat praktik ilmu bisnes kan ?

 

Platform sudah disediakan. Uniknya bisnes Shaklee adalah siap dengan pakej MENTOR untuk guide anda dalam bisnes. Mana nak dapat bisnes yang nak bagi anda ilmu berniaga PERCUMA kan ? Zaman sekarang semua guna duit waima nak dapatkan ilmu. Setuju ?

 

PENGALAMAN FRESH GRADUATE/ FULL TIME STUDENT JANA INCOME DENGAN SHAKLEE

Siti Nurmie ni student UPM earning dengan Shaklee dah 3 kali ganda basic income fresh grad. Dia kata, kalau student kata takde masa nak bisnes tu dia tipu. Sebab student banyak masa, terutamanya bab masa tido. Dia kata time dia buat posting kat FB untuk bisnes, kawan-kawan tengah tidur belaka. Itu yang akak terasa sangat, setepek teringat hobi akak pun tido gak masa jadi student dulu.

Cari Kerja Untuk Fresh Graduate

oh btw dia ni top scorer tau, pointer not less than 3.5 every term. Salah satu kekuatan dia ialah Mek (mak) dia. Nak penuhi hajat dan impian Mek sebelum dia umur 25. Everthing for Mek katanya sebabnya Mek besarkan dia adik beradik lepas Ayah meninggal. Mek dia pun ada tadi, so proud tengok anak appreciate ibu macam tu. Berkat niat nak bantu Mek, belajar pun pandai, rezeki pun luas. Respect!

Baca Juga:  [ Status Halal Shaklee ] Sijil Halal Shaklee 2018

Kredit : MCC Seminar

 

TIADA PENGALAMAN LANGSUNG DALAM BISNES

Shaklee memang platform terbaik untuk sesiapa sahaja terutama yang tiada langsung pengalaman untuk memulakan bisnes. 

Tak kira lah anda fresh graduate, suri rumah atau sudah bekerja. Semua orang layak untuk mulakan kerjaya dalam bisnes Shaklee. 

Ya, semua orang sebenarnya memerlukan duit EXTRA untuk kelangsungan hidup yang lebih selesa dan terjamin.

 

Pendapatan tambahan atau duit EXTRA ni banyak membantu dalam meningkatkan kehidupan semua orang seperti :

  • Bayar hutang ( hutang belajar lah biasanya kalau fresh graduate ) 
  • Simpanan ( untuk kahwin / rumah / kereta / percutian )
  • berhenti memeriksa gaji untuk membayar gaji. ( ramai yang dapat gaji bayar hutang )
  • rancang persaraan ( membantu mencapai persaraan lebih awal walaupun lama lagi kot kan..)
  • memikirkan idea perniagaan ( jika ada rancangan untuk buat bisnes idaman )
  • dapat pelbagaikan aliran pendapatan sedia ada.

hubungi HR

 

Jika anda Berminat untuk JANA INCOME dengan bisnes Shaklee ? Boleh KLIK  http://projekbuatduit2000

Cara Tambah Duit Poket Secara Separuh Masa Untuk Fresh Graduate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge