Ramai yang menghubungi saya bertanya tentang kayap dan ada juga yang rasa takut jika penyakit kayap boleh berjangkit. Teringat dengan seorang wanita hamil ni, dia menghubungi saya dan sangat risau jika kayap yang kena padanya itu mengganggu perkembangan anak dalam kandungan selepas membaca artikel  Adakah Kayap Boleh Berjangkit Atau Tidak. Kes ini berbeza sebab terkena kayap ketika hamil. Cadangan saya pun berbeza ikut keadaan beliau, apa yang pasti ia selamat untuk ibu dan bayi.

Tapi yang saya nak kongsikan hari ni bukan akak yang hamil ni tetapi seorang kakak yang terkena kayap yang tak surut- surut membuatkan dia rasa tak selesa dan sangat sakit kerana kayap ni naik di celah peha pula. Jadi pergerakan agak terganggu ditambah pula rasa sakit.

Katanya selepas sebulan rujuk di klinik ambil ubat makan dan ubat sapu kayapnya masih tiada perubahan yang memuaskan. Malah makin merebak dan sangat menyakitkan. Kakak ni sangat risau dan memilih untuk ikhtiar dengan suplemen semulajadi Shaklee.

Cara Atasi Kayap Dengan Berkesan

Cadangan yang terbaik adalah dengan mengamalkan Set Lengkap yang terdiri daripada Nutriferon, Lecithin dan B Complex. Ketiga-tiga vitamin ni penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan pesakit kayap terhadap jangkitan virus herpes zoster dan mencegah parut kayap serta mencantikkan kembali kulit secara semulajadi.

Namun disebabkan kekangan kewangan, kakak ni memilih untuk ikhtiar dengan Nutriferon saja yang mana Nutriferon ni di cipta dengan formula eksklusif berpaten untuk meningkatkan tahap interferon secara semulajadi serta memberikan sokongan pertahanan dari peringkat sel tubuh.

Berapa Lama Kayap Boleh Sembuh

Setiap individu tahap penyembuhan tak sama ia sangat bergantung pada tahap penerimaan tubuh dan kondisi semasa ( masalah kesihatan lain juga mempengaruhi jika ada ). Jadi setiap orang tahap penyembuhannya berbeza-beza.

Bagi kakak ni masalah kayapnya boleh sembuh dalam 4 hari sahaja. Alhamdulillah asbab ikhtiar dengan Nutriferon masalah kayap yang menyakitkan yang ditanggung selama sebulan ada penyelesaiannya. Amazing.

Kayap sembuh

Disclaimer : Suplemen Kayap Shaklee adalah vitamin, bukan ubat. Walaupun ia terbukti secara saintifik menyihatkan badan, ia tidak berfungsi untuk merawat, menyembuhkan atau memulihkan penyakit kritikal.

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK TERBAIK NI ?

Hubungi saya melalui Whatsapp di 012-3398734 untuk mendapatkan konsultasi paling tepat dengan pilihan suplemen terbaik berkaitan masalah dan bajet anda.

Baca Juga:  Cara Atasi Hepatitis B Cegah Risiko Kanser Hati

Saya adalah pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia. Istimewanya anda jika pembelian melalui saya anda layak mendapat konsultasi secara berterusan untuk penggunaan produk Shaklee secara tepat dan berkesan.

 

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

SID No.:
910071

Email:
hadylarose@diarinutrisi.com

 

Kayap Cepat Sembuh Dalam Masa 4 Hari Bukan Lagi Rahsia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge