Pernah tak alami situasi yang sama seperti wanita ni, haid datang dalam tempoh yang panjang kadang sampai sebulan lamanya. Paling teruk sampai kena tahan wad sebab tumpah darah, paras Hb jadi rendah sangat.

Memang ada sesetengah wanita yang mengalami masalah berhubung gangguan kitaran haid seperti jangka waktu haid yang berpanjangan, pendarahan yang tak tentu masa, darah haid yang keluar terlalu banyak, kelewatan datang haid dan juga putus haid. Ada juga yang mengalami kesakitan sebelum, semasa atau selepas haid.

Saya percaya semua wanita mahu kesihatan yang terbaik buat diri termasuk kesihatan dalaman dan luaran. Jom ikuti pengalaman wanita ini.

 

Selepas saya berkahwin saya mengalami masalah haid yang tidak teratur dan haid berpanjangan sehingga sebulan lama nya.

Malah saya juga pernah mengalami masalah haid atau tumpah darah yang terlalu banyak.. Sehari sampai 10 keping yang bersaiz besar.. Sehinggakan terpaksa memakai pampers budak.

Bila berlaku keluar darah yang terlalu banyak menyebabkan badan saya terlalu letih, pucat, sesak nafas dan HB saya terlalu rendah sehingga ke angka 8.

Ketika itu jugalah saya akan di kejarkan ke hospital untuk mendapat rawatan… Setiba di hospital dengan keadaan HB yang terlalu rendah maka bermulalah “Check In hospital” dua hari satu malam… huhuhu.

Bila kena tahan di wad… Ramai doktor datang untuk buat rawatan.. Saya redha apa yang di katakan oleh doktor..

Tapi masalah tetap sama.. Keadaan saya semua ok.. Cumanya dinding rahim saya terlalu tebal itu menyebabkan Haid yg berpanjangan.

Doktor ada menyuruh saya kawal pemakanan dan emosi.. Doktor kata itu salah satu puncanya..Menyebabkan hormon tidak stabil..Keluar wad doktor akan bekalkan saya bermacam jenis ubat.. Ada yang sampai tidak termakan.. Tapi keadaan saya sama… 3 bulan sekali akan berlaku kes yang sama.. Huhuhuhu.

Setiap 3 bulan sekali jugalah saya akan datang hospital untuk berjumpa doktor O&G.. Masa itu dengarlah bebelan dari doktor.. Sebab dinding rahim saya masih tebal.

Sehinggalah pada tahun 2017… Saya nekad tuk konsisten dengan GLA Complex..
Saya ambil setiap hari.

Bulan 11 / 2017 saya datang buat rawatan susulan.. “Dinding Rahim awak kelihatan cantik.. Masalah lain pun tiada… Awak masih alami masalah period?..

“Selepas doktor tanya begitu baru saya perasan.. Saya da lama x alami datang haid yg berpanjangan ataupun tumpah darah yg terlalu banyak… Datang dalam keadaan normal dan teratur…Saya katakan pada doktor yang saya sudah tiada masalah tersebut dan kitaran haid saya mula teratur… Alhmdlillh…

Doktor tanya saya ada makan ubat apa-apa selain dari hospital..
Saya katakan saya ambil supplement Shaklee… Doktor terus suruh saya konsisten dan tiada lagi ubat dari hospital..

Bulan 3 2018 selepas saya buat HSG dan resultnya alhamdulillah tiada masalah apa-apa di rahim saya malahan saluran Tiub Fallopio saya tidak tersumbat..

Doktor suruh saya kawal Emosi, Jangan stress dan jaga hormon.. Untuk dapatkan kitaran haid yang teratur..

Kenapa saya ambil GLA complex?
1. Membantu keseimbangan hormon
2. Melancarkan kitaran haid
3. Membantu meningkatkan kesuburan
4. Membantu masalah menopaus
5. Mengurangkan pembekuan darah yang menyebabkan arteri tersumbat
6. Membantu menghalang pembentukan sel-sel kanser.<p

Alhamdulillah dengan izin Allah bersama shaklee asbab kitaran haid saya mula teratur dan tiada masalah haid berpanjangan ataupun tumpah darah.. Doakan saya terus sihat dan di beri rezeki zuriat… Amin..

~ NURUL ATIKAH MOHD KHALID ~

BAGAIMANA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK TERBAIK NI ?

Hubungi saya melalui Whatsapp di 012-3398734 untuk mendapatkan konsultasi paling tepat dengan pilihan suplemen terbaik berkaitan masalah dan bajet anda.

Baca Juga:  7 Tips Hilangkan Mulut Berbau Elak Penyakit Lain

Saya adalah pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia. Istimewanya anda jika pembelian melalui saya anda layak mendapat konsultasi secara berterusan untuk penggunaan produk Shaklee secara tepat dan berkesan.

 

Pilihan lain untuk anda yang mempunyai debit kad atau kad kredit, belian set ini boleh terus dibuat dengan KLIK gambar di bawah untuk pembelian terus di Esell. Ia Mudah, Selamat dan Cepat.Cara beli Shaklee online

 

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

SID No.:
910071

Email:
hadylarose@diarinutrisi.com

 

Perlu Ke Risau Kalau Masalah Kitaran Haid Tak Teratur ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge