tips lelaki lebih energetic

Memandu ke tempat kerja yang jauh setiap hari memang boleh buat badan dan minda kita penat di tambah pula jika badan kurang rehat atau kurang tidur, ia boleh terjadi kepada sesiapa saja terutama lelaki.

 

Microsleep ni adalah situasi dimana seseorang itu tanpa sedar terlelap seketika, biasanya tidak melebihi 30 saat.  Walaupun banyak faktor punca badan kurang bertenaga tetapi kesan dari situasi ini, dimana pemandu terlelap ketika memandu adalah sangat bahaya.

 

Kadang tu tengah layan TV pun boleh tertidur tanpa sedar kan ? Kat rumah boleh je kita layan tidur terus tapi kalau tengah memandu tanpa sedar tertidur tu agak merbahaya untuk keselamatan diri dan orang lain.

 

JOM KEKAL BERTENAGA

Dengan kombinasi nutrien yang betul, anda akan lebih bertenaga untuk melakukan apa yang anda suka. Mula dengan ZINK dan KOENZIM Q10  antioksidan penting yang bertindak sebagai peringkat tenaga untuk anda bergerak aktif sepanjang hari!

 

Lelaki Sejati Mengambil Zink dan KOENZIM Q10

 

#1. Tukar Makanan kepada Tenaga

Badan anda memerlukan kedua-dua zink dan koenzim Q10 untuk menukarkan makanan kepada tenaga.

 

ZINK membantu menukar karbohidrat, lemak dan lipid kepada tenaga. Ia memastikan tubuh anda membakar makanan yang anda makan dengan sempurna untuk mengelakkan gangguan dalam penghasilan tenaga yang boleh menyebabkan keletihan

KOENZIM Q10 menyokong pengeluaran adenosine trifosfat (ATP) yang menyimpan dan menghantar tenaga supaya anda mendapat bekalan tenaga yang tinggi untuk melakukan aktiviti yang anda suka.

 

#2. Menyokong Pengeluaran Tenaga Optimum

Pada peringkat sel, anda memerlukan glukosa di dalam sel untuk penghasilan tenaga.

 

ZINK menyokong penghasilan, penyimpanan dan rembesan insulin, bahan yang memainkan peranan penting dalam penyerapan glukosa ke dalam sel anda untuk penghasilan tenaga optimum

KOENZIM Q10 bertindak sebagai penjana tenaga dengan menyediakan bekalan tenaga konsisten sepanjang hari untuk badan anda

 

#3. Mempercepatkan Proses Membina Otot

Meningkatkan kekuatan otot untuk badan yang lebih sihat

Baca Juga:  Tips Agar Tulang Patah Cepat Baik Dan Makanan Yang Perlu Dielakkan

 

ZINK menstabilkan struktur protein dalam otot dan mengawal paras hormon untuk pembinaan dan penyelenggaraan otot yang lebih sihat.

 

KOENZIM Q10 membantu mengurangkan kecederaan otot yang disebabkan oleh senaman dan latihan. Ia juga meningkatkan prestasi otot serta mengurangkan keletihan otot untuk prestasi fizikal yang lebih kuat dan lebih hebat.

cara tambah tenaga lelaki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dapatkan ZINK dan KOENZIM Q10 sekarang.

cara beli Shaklee

 

Anda ingin HARGA PENJIMATAN sehingga 15-20%. Daftar diri anda sebagai ahli Shaklee untuk makan sendiri. KLIK di sini untuk maklumbalas lebih pantas http://hadylarose.wasap.my

Jika anda Berminat untuk JANA INCOME dengan bisnes Shaklee ? Boleh KLIK  http://projekbuatduit2000

 

 

“Tiada Jalan Pintas Untuk Sihat”

:: Apa Yang Kita Makan Hari Ini Akan Menentukan Kesihatan Kita 10 Tahun Akan Datang ::

Untuk dapatkan info lanjut mengenai masalah atau produk seperti di atas serta konsultasi eksklusif khas untuk anda, sila hubungi saya segera:

Hadyla Rose
Shaklee Independent Distributor
C.O.D Kawasan Puchong & Postage Seluruh Malaysia

Call | SMS | Whatsapp:
012 – 339 8734

Tips Mudah Tingkatkan Tenaga Secara Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge